To Top
Babóca csoport →

Óvónők: Áda Izabella

Kovács Kinga

A gyerek olyan, mint a pillangó a szélben:
Egyesek magasabbra szállnak, mint mások,

De mindegyikük legjobb tudása szerint repül.

Miért hasonlítanánk hát össze őket?

Mindegyik más.

Mindegyik különleges.

Mindegyik gyönyörű!”

Ismeretlen szerző

BABOCA

            A 2022-2023-as nevelési évet 17 gyermek kezdte meg a Babóca csoportban, 10 kisfiú és 7 kislány.

          Kiemelt célunk, hogy a csoportunkba érkező gyermekek érzelmi biztonságra leljenek, minden tevékenységünk alapja a gyermekközpontú szemlélet. A csoport gyermekei szeretik egymást, könnyen elfogadták a csoportba érkező 3 új gyereket. A nagy csoportosok érdeklődőek, motiválhatóak, szívesen vesznek részt a kezdeményezésekben. A szokás és szabályrendszert igyekeznek betartani, szívesen játszanak társaikkal. Rugalmas napirend és hetirend biztosítja a gyerekek nyugodt kiegyensúlyozott fejlődését, megfelelő időt biztosítunk a szabad játékra és szabad levegőn való tartózkodásra, a megfelelő mozgásigény kielégítésére. Fontosnak tartjuk a mindennapi mozgást, jó idő esetén kint az udvaron, külön erre kialakított és jól felszerelt tágas terek adnak lehetőséget a fejlesztő játékoknak.

          A csoportszobában  tematikus sarkokat alakítottunk ki, ezzel is biztosítva minden gyermek zavartalan tevékenykedését. Kedvelik a kirakós játékokat, társasjátékokat, figyelemfejlesztő játékokat, nagyon szeretnek bábozni.A csoportba kialakításra került a „könyvtári - pihenő sarok”, ahol a gyerekeknek napközben lehetőségük van pihenni, könyveket lapozgatni, ha éppen arra van igényük. Teret biztosítunk a gyermekek önálló próbálkozásainak, felfedezéseinek, alkotó tevékenységeinek, spontán tapasztalat-szerzésének.

          Fontos számunkra, hogy a Babóca csoportba járó minden gyermek, saját, egyéni fejlődési ütemének megfelelő elvárásokkal találkozzon, sikerélményekkel gazdagodva fejlődjön és készüljön az iskolára. Nagy csoport lévén figyelmet fordítunk azon készségek, képességek fejlesztésére, amelyekre az iskolai oktatás épít.

 

Csigabiga csoport →
Grupa combinată Step by step – „Buburuzele” →
Micimackó csoport →
Mocorgó csoport →
Napocska csoport→
Sün Soma csoport →
Szivárvány csoport→
Tappancs csoport→
Vuk csoport→
Katicabogár csoport→

Search

      MIKEWEB1    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Flag Counter

Manócska Napköziotthon, Kézdivásárhely

© All Rights Reserved

Sign in to your account