To Top

Rózsa utca, 3 szám, Kézdivásárhely, Kovászna megye

Strada Rozelor, nr. 3, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Hitvallás

A gyerek nevelése elsősorban a család joga és kötelessége és ebben a mi óvodánk kiegészítő szakmai segítő szerepet tölt be.

” Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”( Széchenyi István)                               

              Óvodánk csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el,  a Rózsa negyedben, közel a Petőfi Sándor Általános Iskolához, a sportcsarnokhoz, a Tanulók Klubjának szomszédságában .

 2022. júniusától Kerekítő mintaintézményként működik. A Kerekítő módszer igazi élménypedagógia Kerekítő manó bábfigurájával az élen, aki folyamatos inspirációt jelent a gyerekeknek és az óvodapedagógusoknak egyaránt. A gyerekek jó barátja, aki csoportbábként van jelen a gyerekek mindennapjaiban, közvetetten segít a közösségformálásban, és az érzelmi intelligencia fejlesztésében is. Hétköznapi és jelesnapi bábjelenetei az óvodai élet mindennapjait színesítik, a magyar népi mondókák, dalok, és a Kerekítő könyvcsalád köteteivel egyaránt. Mindezekkel hozzájárulva a gyerekek érzelmi-, művészeti-, és zenei neveléséhez, olvasóvá válásukhoz és néphagyományunk őrzéséhez.

Udvarunk tágas.  Intézményünkben négy óvodai csoport működik, tágas, világos csoportszobákban. Földszinten  van a konyha, felnőtt öltöző,admimisztrációs iroda, 2 csoportszoba , amelyhez egy tágas fördőszoba és előtér is tartozik,  egyben öltöző is.

Az emeleten van egy iroda helyiség, mosóda,  2 csoportszoba, amelyhez fürdőszoba és  egy tágas előtér tartozik, egyben öltöző is.

Három  ezek közül magyar tannyelvű , homogén csoport(azonos korú gyerekek) és egy román tannyelvű  , amely heterogén  csoport(különböző életkorú gyerekek).

Humán erőforrásaink - 8  szakképzett óvónő, 4 dajka, 1 konyhás, 1 admimisztrátor, 1 egészségügyi aszisztens, 1 karbantartó.

Pedagógusaink több éves szakmai gyakorlattal végzik munkájukat, melynek következtében olyan tapasztalattal rendelkeznek az óvodai nevelő munkában, amire bizalommal, felelősséggel lehet tervezni az óvodai nevelés irányelveit. Óvodánk kiemelt feladatai közé tartoznak a hagyományőrzés ,egészséges életmód és mozgás .

Óvodánk rövid bemutatása

Előterünk

Udvarunk tágas , gazdag játékszerekkel és közlekedési tanpályával van felszerelve amelyek élményszerűvé teszik a mindennapjainkat

Óvodai csoportok

  • Kicsi csoport

 

Vezető óvónők- Fábián Helén, Horváth Eszter

 

Rólunk "Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle." Varga Domokos

  • Középső csoport- Step by Step

Vezető óvónők- Bálint Mária, Gáspár Edit

Rólunk-„Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám. A virágom... felelős vagyok érte. Hiszen olyan gyönge! És olyan gyanútlan. Egyebe sincs, mint négy semmi kis tövise, hogy a világtól védekezzék.”

 

  • Nagy csoport

Vezető óvónők- Gergely Judit, Czipa Melinda

Rólunk- A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más.

Mindegyik különleges.

Mindegyik gyönyörű.

 

 

  • Román csoport- Grupa combinată

Educatoare- Ivan Iuliana, Tărcuță Imola

 Despre noi

„Toate lucrurile pe care am cu adevărat nevoie să le ştiu, despre cum să fiu și cum să trăiesc, le-am învăţat la grădiniţă. N-am găsit înţelepciunea pe culmile învăţământului universitar, ci pe grămada de nisip a grădiniţei. Acestea sunt lucrurile pe care le-am învăţat:    

Împarte totul cu cei din jur.

Respectă regulile jocului.

Nu lovi pe nimeni.

Pune lucrurile luate înapoi la locul lor.

Fă singur ordine dacă tu ai creat dezordinea.

Nu lua lucruri care nu-ţi aparţin.

Cere-ţi scuze când ai rănit pe cineva.

Spală-te pe mâini înainte de a mânca.

Trage apa la toaletă.

Prăjiturile calde şi laptele rece îţi fac bine.

Trăieşte o viaţă echilibrată–învaţă, gândeşte, desenează, pictează, cântă, joacă-te şi lucrează câte puţin zilnic.

Dormi la amiază.” Robert Fulghum

 

 

Óvodánk kisegítő személyzete

  • Adminisztrátor – Szima Éva
  • Karbantartó-   Venczel  Balázs
  • Egészségügyi aszisztens- Háromszéki Réka
  • Szakácsnő- Csavar Mária
  • Dajkák- Papp Tünde

-          Dimény Mária

-          Róth Balátzsi Erika

-          Lakatos Éva

Search

      MIKEWEB1    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Flag Counter

Manócska Napköziotthon, Kézdivásárhely

© All Rights Reserved

Sign in to your account