To Top

Benedek Elek utca, 3 szám, Kézdivásárhely, Kovászna megye

Strada Benedek Elek, nr. 3, Târgu Secuiesc, județul Covasna

3-as Számú Napköziotthon és Bölcsőde

Hitvallás:

         "Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy ki a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle." - Varga Domokos -  

         ”Cel mai important element al muncii noastre este familia. Noi sperăm să creăm o legătură indisolubilă în cadrul familiilor. Familia reprezintă piatra de temelie a întregii noastre activități." - Walt Disney

           Intézményünkben 4 óvodai és 4 bölcsődei csoport működik. A magyar tannyelvű csoportok azonos életkorú gyerekeket, míg az egy román tannyelvű csoportban vegyes életkorú gyermekeket fogadunk. A csoportvezető óvónők szakképzett pedagógusok, munkájukat ugyancsak szakképzett dajkák, egy adminisztrátor, egy orvos, három asszisztens, egy szakács segíti valamint az épületben helyet kapó logopédiai kabinet szakembere tevékenykedik.

           A földszinten a gyülekező, öltöző, konyha, mosoda, ebédlő, adminisztrációs iroda és egy logopédiai kabinet található. Az első emeleten az óvodai csoportok, a másodikon bölcsődei csoportok találhatóak.

           Óvodánk egyik specifikuma, hogy kiemelt kapcsolatot ápolunk a szülői közösségekkel, igyekszünk minél több lehetséges tevékenységbe bevonni őket. Ennek jegyében szervezzük meg minden tanévben óvodánk hagyományos extrakurrikuláris tevékenységeit, mint az ősz folyamán sorra kerülő “Tök jó hét “, a karácsonyt köszöntő ünnepi hét, amely sokféle módon segíti azt, hogy szülő-gyerek együtt tudjon az ünnepre hangolódni, valamint a februárban megszervezett intézményszintű farsangi alakoskodás és táncos mulatság, és a tanév utolsó napjaiban sorra kerülő Családnap a kézdiszentléleki Perkőn. Ugyanakkor számos olyan kirándulást, látogatást szervezünk, melyek a szülők bevonásával történik, közös séták, beszélgetések, piknikelések formájában. Ezek különlegesen jó lehetőséget teremtenek a közösségformálásra, a szórakozásra és kikapcsolódásra, ugyanakkor fő célja nem utolsó sorban a szülő-gyerek kapcsolat erősítése, a hatékony szülő-gyerek kommunikáció fejlesztése a sok-sok közös játék által. Meggyőződésünk, hogy mindaz amit nem kapunk meg születésünk által, és szükésgünk van rá az életben, megkaphatjuk neveltetésünk által. A nevelés a családban, a közösségben, az óvodában történik.

 

Tu şi eu educăm împreună!     

             Relaţia grădiniţă - familie este un subiect des abordat în literatura de specialitate şi supus atenţiei, mai ales pe fondul schimbărilor sociale multiple din ultimul timp. Una dintre aceste schimbări se referă la relaţia grădiniţă-familie. Dacă la unele instituții acest parteneriat grădinţă-familie a fost dezvoltat unilateral, fiind de multe ori considerat „responsabilitatea grădiniţei”, la grădinița noastră este o relație vie și foarte activă.

             În grădinița cu program prelungit Nr.3 părinţii sunt implicaţi permanent în activitatea grădiniţei, fiind priviţi ca participanţi activi. Scopul nostru este implicarea şi participarea efectivă a părinţilor în activităţile de la grupă cât şi în cele extracurriculare. Activitățile ca Ziua Dovleacului, Festivalul Veseliei, Ziua Familiilor, taberele copiilor, curățarea curții grădiniței, vizitele la diferite locuri toate sunt organizate cu și pentru familii, nu numai pentru copii. Părinții sunt implicați chiar și în planificarea acestor evenimente. Foarte multe activități sunt inițiate de părinți, cum ar fi vizitele în diferite instituții. Totodată punem accent pe educația părinților în ceea ce proveşte comunicarea cu copilul care este un element esențial al activități de consiliere.

            Deviza noastră este că tot ceea ce nu avem de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la familie, de la oameni, de la grădiniță.

 

A gyerekek mindennapjait segítő személyzet:

                  Adminisztrátor: Szima Éva

                  Orvos: Fazakas Gabriella

                  Asszisztensek: Ferencz Edit

                                             György Edit

                                             Kovács Edit

                  Logópédus: Farkas Szidónia 

                  Szakács: Mojzi Éva

                  Dajkák:   Gál Tünde

                                  Gazda Tünde

                                  Mike Melinda

                                  Nagy Katalin

                                  Nagy Magdolna

                                  László Katalin

                                  Rákosi Enikő

                                  Vargyasi Hajnal

                                  Csüdör Zsuzsanna

                                  Fülöp Mónika

Search

      MIKEWEB1    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Flag Counter

Manócska Napköziotthon, Kézdivásárhely

© All Rights Reserved

Sign in to your account