To Top

Mindannyiunk felelőssége, hogy egy élhetőbb környezetet teremtsünk a jövő generációinak. 

             A kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napköziotthon kiemelt feladatának tartja a gyerekek körében a környezettudatosság kialakítását, a mozgás fontosságát, és az egészséges életmód megalapozását.

Az óvoda udvarán kialakított közlekedési tanpálya lehetőséget teremt a gyerekeknek a közlekedési szabályok megtanulására, a zöld udvarunk a színes játékszerekkel sokféle mozgáslehetőséget kínál óvodásainknak. 

          Minden év szeptemberében aktívan bekapcsolódnak az Európai Diáksport nap rendezvényeibe, amely alkalmával a különböző sportbemutatók mellett figyelmet szenteljünk az egészséges táplálkozásra valamint a testi higiéniára is.

Olyan mozgásformákat, sportokat próbálunk ki, amelyekre másként nincs lehetőségünk.

A Föld Napja környékén tartjuk a Zöld bicikliút megyei nevelési projektet, amikor biciklis felvonulásra kerül sor és újrahasznosítható anyagokból ökobicikliket lehetett készíteni. 

             2022. júniusától Kerekítő mintaintézményként működik óvodánk. A Kerekítő módszer igazi élménypedagógia Kerekítő manó bábfigurájával az élen, aki folyamatos inspirációt jelent a gyerekeknek és az óvodapedagógusoknak egyaránt.

Egy másik pillére intézményünknek a  néphagyományok ápolása, a népi gyermekjátékok megismertetése a gyermekekkel és a naptári év jeles napjaihoz kapcsolódó népszokások megélése.             

Ez a tevékenység a Csipkerózsika napokkal zárul, ahol népi mesteremberek mutatnak be egy egy foglalkozást, illetve egy közös táncház zárja a programot és egyben a tanévet is.

Search

      MIKEWEB1    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Flag Counter

Manócska Napköziotthon, Kézdivásárhely

© All Rights Reserved

Sign in to your account