To Top
Image

Csipkerózsika Napköziotthon

A Csipkerózsika Napköziotthonban  négy csoportban zajlik az oktató-nevelő-értékelő munka és szeretetteljes gondoskodással, egyéni bánásmóddal, sok-sok játékkal, derűs légkörrel, optimális feltételekkel biztosítjuk az egyéni képességek és a gyermeki személyiség teljes kibontakozását. 
A  napköziotthonban 8 szakképzett óvónő vezeti a négy csoportot: 
Bálint Mária,
Czipa Melinda, 
Fábián Heléna, 
Gáspár Edit, 
Gergely Judit, 
Horváth Eszter, 
Ivan Iuliana, 
Târcuță Imola.
A pedagógusok munkáját és a gyermekek ellátását négy dajka segíti: 
Dimény Mária, 
Lakatos Éva, 
Róth-Balázsi Erika 
Papp Tünde. 
Szakácsnőnk: Csavar Mária 
Admimisztrátorunk: Szima Éva
Egészségügyi asszisztensünk: Háromszéki Réka, valamint karbantartónk: Venczel Balázs
Az óvoda munkaközössége nagy hangsúlyt fektet a szülőkkel való együttműködésre.  Rendszeresen bekapcsolódnak a tevékenységeinkbe ugyanakkor közös programokon, tematikus délutánokon is  figyelünk egymásra.
 Az intézményszintű tevékenységeken kívül a népi gyermekjátékokat, a mozgáskoordináció javítását, a nyelvi képességek fejlesztését ajánlják az óvónők  választható tevékenységként. 
 Az óvodában zajló sokrétű tevékenységnek egy 2020-21-ben teljesen felújított épület ad helyet Kézdivásárhelyen a Rózsa lakónegyedében.  Az óvoda környezete rendezett, a tágas, zöld udvar  a hatalamas diófáival nemcsak biztonságos, hanem csendes, meghitt teret biztosít az óvodásaink részére, amit 2022-től közlekedési tanpályával, 2023-ban pedig, újabb színes játékszerekkel tettük még vonzóbbá a gyerekek számára. 
Az épületben négy tágas világos csoportszoba várja a gyerekeket, amelyekben négy óvodai csoport működik. Három magyar tannyelvű homogén csoport (azonos korú gyerekek) és egy román tannyelvű heterogén csoport (különböző életkorú gyerekek). A földszinten van a konyha, felnőtt öltöző, az admimisztrációs iroda, 2 csoportszoba, amelyhez egy tágas fördőszoba és előtér is tartozik. Az emeleten van egy iroda helyiség, mosoda, 2 csoportszoba, amelyhez szintén tartozik egy fürdőszoba és egy tágas előtér. 
Az óvi folyósói esztétikus fali játékokkal és az évszaknak megfelelő színes és vonzó jelképekkel várják a gyerekeket. 
Hisszük azt, hogy a gyerekek világához közelálló játékszerekkel, a szabad és nyugodt, játékhoz szükséges térrel valamint a pedagógusok felkészültségével és a szülőkkel való együttműködéssel, olyan légkört tudunk teremteni óvodánkban, ahová szívesen jönnek a gyerekek és a szülők egyaránt. 
 
Image

Search

      MIKEWEB1    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     Flag Counter

Manócska Napköziotthon, Kézdivásárhely

© All Rights Reserved

Sign in to your account