Napocska csoport

Óvónők: Barthó Zelinda, Mojzi Ildikó                                                                          

,, Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes.... Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! ...Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!” ( Robert Fulghum)

A személyiségfejlődés szempontjából az első hét év a legfontosabb. Ebből kiindulva szervezzük a csoport életének napjait. Első és legfontosabb feladatunknak tekintjük olyan légkör megteremtését, amelyben a gyermekek, de mi óvónők is jól érezzük magunkat.

Csoportunkat a jókedv, vidámság, szeretet, összetartozás, egymásba vetett bizalom, együttérzés, egymással való törődés, és nem utolsó sorban a boldog gyermeki arcok ragyogása jellemzi. A csoport belső szabályait következetesen betartjuk, ezért a fegyelmezettség is jelen van, amely a mindennapi munkánk sikeréhez elengedhetetlen. Tevékenységeink során az aktív részvételre alapozunk, egyformán fontosnak tartva minden tevékenységi területet. Ha valamely területen nehézségek adódnak, az egyéni foglalkozások során lehetőséget nyújtunk a fejlesztésre.

A szülők partnerként vesznek részt a csoport életében. Fontos számunkra, hogy bátran fordulhassunk egymáshoz a nevelésre vonatkozó ötletekkel, kérdésekkel.

NAPOCSKA_csoport_fotok_1.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_2.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_3.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_4.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_5.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_6.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_7.pngNAPOCSKA_csoport_fotok_8.png